بلاگ
اثرات گیاه دانه قلب،گل ختمی و بابونه بر روی پوست
تا به حال از خاصیت ترمیم کنندگی یک محصول پوستی شگفت زده شده اید و از خود پرسیده اید که چه موادی در آن سبب سرعت ترمیم زخم های شما شده اند؟ عصاره ی برخی گیاهان در محصولات پوستی سبب رطوبت رسانی، درخشندگی و کمک به ترمیم آسیب ها و زخم های پوستی می شوند. از جمله این گیاهان میتوان «دانه قلب، گل ختمی و بابونه» را نام برد. خوشبختانه عصاره ی این گیاهان در محصولات نوپریت از جمله شامپو ها و محصولات مراقبت پوستی استفاده شده است. عصاره ی دانه قلب در شامپو بدن کرمی و سنس نوپریت برای پوست های خشک و حساس استفاده شده تا به عنوان یک رطوبت رسان و ضد التهاب از ایجاد التهابات پوستی جلوگیری کند. عصاره ی گیاهان گل ختمی و بابونه نیز در شامپو های سر نوپریت مخصوص پوست سر خشک، همانند شامپو پیروکس دی و بازول دی استفاده شده اند که با دارا بودن همان خواص گفته شده از خشکی بیش از حد پوست سر جلوگیری کرده و مانع ازایجاد شوره سر می شوند.
دانه قلب (Heart seed):

دانه قلب
گیاه دانه قلب با نام علمی Cardiospermum halicacabum یکی از گیاهان علفی ، سبزرنگ و دارای برگ های سبز میباشد . این گیاه از خانواده Sapindaceae است که به صورت پراکنده در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری هر قاره ، مخصوصا اقیانوسیه نیز یافت می شود. این گیاه به علت ظاهر میوه خود که به صورت دانه های بادکرده با طرح قلب سفید میباشد از آن به عنوان انگور بادکنکی نیز نام برده میشود.بررسی فیتوشیمیایی نشان داد که این گیاه حاوی ترپنوئیدها، فلاونوئیدها، تانن ها، پروتئین ها، ساپونین، گلیکوزیدها، کربوهیدرات ها، استرهای فرار و اسیدهای چرب است.
در سیستمهای طب سنتی هند و آسیای شرقی ، از این گیاه برای درمان روماتیسم، بیماریهای پوستی، ترمیم زخم و مشکلات عصبی استفاده میشود. گیاه دانه قلب دارای فعالیت های آنتی اکسیدانی ، ضد التهابی ، ضد قارچ و انگل نیز میباشد . طبق مطالعات بالینی انجام گرفته برروی افرادی که دارای بیماری درماتیت آتوپیک میباشند مخصوصا کودکان ، به نظر میرسد که استفاده از گیاه دانه قلب به صورت موضعی در فرمولاسیون ، به علت فعالیت ضد التهابی خود نقش به سزایی در بهبود علائم این افراد داشته است .
گل ختمی (Marshmallow) :

گل ختمی
گیاه ختمی با نام علمی Althaea officinalis، گیاهی گلدار است که به طور خودرو در باتلاق ها یا کنار رودها رشد می کند . ریشه و اندام هوایی آن نقش زیادی در طب گیاهی دارد . این گیاه حاوی پپتین، نشاسته، مونوساکارید،دی ساکارید، موسیلاژ، فلاونوئیدها، آنتی اکسیدان ها، کومارین ها، اسکوپولتین، تانن، آسپاراژین ها و بسیاری از اسیدهای آمینه است.
خواص دارویی آن از موسیلاژ یا ماده ژل مانندی است که گیاه هنگام استخراج در آب تولید می کند و از آن برای درمان بیماری های گوارشی، تنفسی و پوستی استفاده می شود. برگ و ریشه گیاه ختمی دارای خواص ضد باکتریایی بوده و می تواند به بهبود زخم کمک کند. همچنین محققان بر این باورند که آنتی اکسیدان ها و دیگرترکیبات گیاهی ریشه ختمی به علت دارا بودن فعالیت ضد التهابی ، بر تحریک سلول های آسیب دیده اثر گذاشته و التهاب را کاهش می دهد . این عملکرد ریشه گیاه در کاهش سوزش و خارش پوست ناشی از بیماری هایی مانند: فورونکولوز (یک عفونت باکتریایی استافیلوکوک اورئوس پوست است که به طور معمول فولیکولهای مو یا غدد چربی را تحت تاثیر قرار میدهد) و انواع درماتیت ها نیز موثر است .عصاره ریشه گل ختمی اغلب به کرم ها، شوینده ها و سایر محصولات بهداشتی اضافه می شود تا به سلامت و بهبود پوست آسیب دیده و همچنین به رطوبت آن نیز کمک کند.
بابونه (Chamomile) :

بابونه
بابونه گیاهی است که از خانواده گیاهان خانواده Asteraceae/Compositae است و در سراسر جهان می روید. این گل بسیار خوشبو و به شکل مخروطهای توخالی با گلبرگ های کوچک سفید، مرکز زرد و ساقه ی نازک است و جز یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی شناخته شده برای بشر است. امروزه دو نوع بابونه هنوز به عنوان یک داروی گیاهی استفاده می شود: بابونه آلمانی (Matricaria chamomilla) که بیشترین استفاده را دارد و بابونه رومی یا انگلیسی (Chamaemelum nobile). گل های بابونه حاوی ترپنوئیدها و فلاونوئیدهای زیادی است که به خواص دارویی آن کمک می کند . به طور سنتی، بابونه برای قرن ها به عنوان یک داروی ضد التهاب وآنتی اکسیدان قوی استفاد می شده است.
ازعصاره بابونه به علت خاصیت ضد التهابی آن درکرم یا پماد ، شوینده ها و پاک کننده های پوست و مو و سایر محصولات آرایشی بهداشتی برای کمک به بهبود علائم بیماری های پوستی مانند: انواع درماتیت ها ، بهبود زخم ، کبودی ها، سوختگی ها ، بثورات پوشک، و پسوریازیس استفاده میشود . همچنین از اسانس این گیاه در فرمولاسیون این گونه محصولات و رایحه درمانی نیز میتوان استفاده کرد. اجزای اصلی اسانس استخراج شده از گل های بابونه آلمانی میتوان به ترپنوئیدهای α-بیزابولول و آزولن های اکسیدی آن، از جمله مشتقات کامازولن و استیلن اشاره کرد. یک مطالعه بر روی داوطلبان انسانی نشان داد که فلاونوئیدها و اسانس های بابونه در زیر سطح پوست به لایههای عمیقتر پوست نفوذ میکنند و باعث کاهش فعالیت آنزیم سیکلواکسیژناز (مهمترین آنزیم های ساختاری در تولید واسطه های التهابی بدن) میشود. از دیگر خواص بابونه میتوان به خاصیت آنتی باکتریال و ضد قارچی آن نیز اشاره کرد. به همین دلیل از آن در بهبود آکنه و آبسه نیز میتوان استفاده کرد . بابونه با خاصیت مرطوب کنندگی خود باعث لطافت و درخشندگی پوست نیز میشود .